Zeleninový mišmaš na těstoviny

Rychlá večeře, lehký oběd – všechny kuchařky občas řeší, jak vyrobit snadno a rychle chutné jídlo pro celou rodinu. Poměrně nezřídka sáhnou po těstovinách. Ale co k nim? Obvykle spíš něco na ně. To něco se dá nazývat honosně či tajemně, ale zkrátka často je to směs čili lidově mišmaš. Nutno dodat, že ten, kde tvoří základ z čeníkovická zelenina, je plný chuti.  Tak pojďme na něj.

Potřebujeme:

  • 1 – 4 jarní cibulky (podle velikosti)
  • 1 pórek
  • stroužky česneku (nemusí být)
  • 1 - 2 řapíkaté celery
  • 10 menších žampionů
  • sojové nudličky
  • těstoviny
  • tuk na smažení
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • sůl a pepř
  • sýr na posypání – nemusí být

Nejprve si dáme vařit vodu na těstoviny a sojové maso. Třetího hrnce dáme ohřát vodu na spaření řapíkatého celeru. Něž přijde voda k varu, očistíme řapíkatý celer od vláken a nakrájíme jen na zhruba třícentimetrové kousky. Vložíme do vroucí vody a osolíme, povaříme cca 8 minut. Dáme vařit těstoviny a nabobtnat sojové maso (dle návodu).

Na směs si připravíme očištěný pórek a jarní cibuli, které nakrájíme najemno. V hlubší pánvi rozehřejeme tuk, orestujeme na něm pórek a cibuli. Nakrájíme žampiony na jemnější plátky a vložíme k zelenině. Ještě společně orestujeme, poté přidáme okapané sojové maso. Dosolíme, opepříme. Zahustíme jednou lžící bramborového škrobu. Nakonec přidáme uvařený a okapaný řapíkatý celer. Vše zamícháme a podáváme s uvařenými těstovinami. Můžeme dochutit sýrem přímo na talíři. 

Aktuality

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...

Zapojte se do KPZ 2017 - nejlepší čas na smlouvy právě nastal

Přímé dodávky zeleniny v rámci komunitou podporovaného zemědělství (KPZ) plánujeme i pro nadcházející sezónu. Pokud jste nás minulém roce podpořili předplacením odběrů, budeme velmi potěšeni, když se podílníky stanete také letos. Pokud jste se zapojit vloni nestihli, neváhejte nás...