Zapékaný fenykl

Fenykl patří k chuťově výrazné zelenině, z čehož vyplývá, že je jednak zajímavou přílohou, ale  dá se použít i jako hlavní surovina třeba pro rychlou večeři.

Potřebujeme:

  • 2 hlízy  fenyklu
  • 2 stroužky česneku
  • muškátový oříšek
  • tvrdý sýr na strouhání
  • zakysanou smetanu
  • 1 lžička oleje (olivový či jiný)

Bulvy fenyklu rozřízněte na osminy a vložte do jemně osolené vroucí vody. Krátce povařte. Předehřejte si troubu na vyšší teplotu. Do zapékací formy vložte okapaný fenykl, pokapejte olejem a posypte muškátovým oříškem a prolisovaným česnekem. Na fenykl rozetřete solí a pepřem dochucenou zakysanou smetanu. Nakonec vše zakryjte vrstvou nastrouhaného sýru. Hodí se jak eidam, tak třeba i parmezán. Dejte krátce a prudce zapéct. Před servírováním lze fenykl ještě dochutit barevným pepřem.

Zapékaný fenykl podávaný s bramborem se hodí jako rychlá večeře. Připravujete-li grilovací party, oslovíte s ním v podobě přílohy i milovníky steaků.

Aktuality

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...

Zapojte se do KPZ 2017 - nejlepší čas na smlouvy právě nastal

Přímé dodávky zeleniny v rámci komunitou podporovaného zemědělství (KPZ) plánujeme i pro nadcházející sezónu. Pokud jste nás minulém roce podpořili předplacením odběrů, budeme velmi potěšeni, když se podílníky stanete také letos. Pokud jste se zapojit vloni nestihli, neváhejte nás...