Zapečené brambory s mangoldem

Potřebujeme:

  • 1 kg brambor
  • 300 g mangoldu
  • 250 g tvarohu
  • 1 vejce
  • strouhaný sýr na posypání
  • máslo na vymazání pekáčku
  • sůl, pepř

Oloupané brambory nakrájíme na asi centimetr silné plátky. Krátce je povaříme v osolené vodě. Mangoldové listy krátce uvaříme v páře. Tvaroh vyšleháme s vejcem, solí a pepřem. Máslem vymažeme zapékací misku, kterou vyložíme nejprve bramborami, poté mangoldem a nakonec opět bramborami.  Vše nakonec zakryjeme vrstvou tvarohu a zasypeme sýrem. Zapečeme asi půl hodince středně vyhřáté troubě, nakonec můžeme nechat na chvilku gril, aby sýr krásně křupal.

Aktuality

Hlíva ústřičná

Rozšířili jsme nabídku o houby. Nyní si můžete objednat např. hlívu ústřičnou! Je pěstována dle zásad ekologického zemědělství s rakouským certifikátem. Vstup do eshopu ZDE. Ilustrační foto.

Citrusy přímo ze Sicílie

Přivezli jsme citrusové plody přímo ze Sicílie. Od certifikovaných pěstitelů máme nyní k dispozici: Citrony  Grepy    Pomeranče - kultivary: pupečný Navel, s hrubou kůrou Bitter, krvavý Moro, polokrvavý Tarocco Mandarinky –kultivar: Tardivo...

Černíkovická zelenina opět reprezentovala české bio v Německu

Tak jsme byli ve čtvtek 11.2.2016 zkontrolovat, jak si stojí naše výrobky na českém národním stánku Ministerstva zemědělství ČR na mezinárodním veletrhu BIOFACH 2016 v Norimberku. Černíkovické beraní rohy mizely poněkud rychle:). V místě, kde se jednou do roka setkává "biobranže" z celého světa...