Pečené plátky Hokaido

- 1 dýně hokaido

- cca 1 lžíce oleje

- cca 1 lžíce sójové omáčky

Stejné množství oleje a sójové omáčky smíchejte na marinádu. Dýni řádně omyjte, rozpulte (pozor, má velmi tvrdou slupku,postupujte opatrně!) a vyjměte vlákna se semeny. Nakrájejte dužninu i se slupkou (pečením změkne) na plátky, půlměsíčky nebo jiné kousky a vložte zhruba na 30 minut do marinády. Troubu předehřejte na 250 oC, marinované kousky hokaida naklaďte na suchý plech, vložte do trouby a při 200 – 250 oC upečte doměkka. Podávejte jako samostatný pokrm s různými doplňky a přílohami (čočka nakyselo, dušená kapusta, vařená či pečená pohanka, kysané zelí, bramborové pyré, zeleninová rýže atd.) nebo naopak jako součást přílohy či oblohu k různým masitým, rybím, zeleni- novým i houbovým pokrmům.

 

Aktuality

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...

Zapojte se do KPZ 2017 - nejlepší čas na smlouvy právě nastal

Přímé dodávky zeleniny v rámci komunitou podporovaného zemědělství (KPZ) plánujeme i pro nadcházející sezónu. Pokud jste nás minulém roce podpořili předplacením odběrů, budeme velmi potěšeni, když se podílníky stanete také letos. Pokud jste se zapojit vloni nestihli, neváhejte nás...