Nať z červené řepy jako špenát

Na čerstvých listech z červené řepy si nemusí pochutnávat jenom králíci. Zkuste si je připravit obdobně jako špenát.

Potřebujete:

  • 1 cibuli
  • listy z pěti menších bulev červené řepy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce
  • lžička másla
  • lžíce hladké mouky
  • sůl/pepř

Listy pečlivě omyjte a natrhejte nebo nakrájejte na větší kousky a nechte je okapat. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobnější kousky. Na másle cibuli osmahněte, přidejte listy z řepy a chvíli duste. Směs zaprašte lžící hladké mouky, osolte a opepřete. Před dokončením vyklepněte do kastrolku vajíčko a pořádně rozmíchejte. Nakonec dochuťte prolisovaným česnekem.

Podávejte s novými brambory.

Aktuality

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...

Zapojte se do KPZ 2017 - nejlepší čas na smlouvy právě nastal

Přímé dodávky zeleniny v rámci komunitou podporovaného zemědělství (KPZ) plánujeme i pro nadcházející sezónu. Pokud jste nás minulém roce podpořili předplacením odběrů, budeme velmi potěšeni, když se podílníky stanete také letos. Pokud jste se zapojit vloni nestihli, neváhejte nás...

Dovolená 2016

1. týden v srpnu bude provoz částečně omezen. Závozy do Prahy, Hradce Králové a Pardubic však proběhnou, a to s co nejmenšími změnami. Děkujeme za pochopení. Naši zeleninu Vám doveze Petr Kunc.