Možnost objednání haloweenských dýní

Letos se nám urodí velké množství halloweenských dýní. Aby vás děti nepřekvapily s prosbou o dlabání těsně před koncem října, nabízíme možnost objednání či rezervace oranžových plodů velikosti lidské hlavy už nyní.  Ne, nebojte se – máme i menší či naopak větší. Zkrátka dýně ve velikosti S, M a L až XXL si můžete objednat přímo u nás. Kontaktujte Miloše Kurku na telefonu 734 110 270.  Cena se bude lišit podle velikosti i množství.

Jak vydlabat halloweenskou dýni?

Potřebujete klasické kuchyňské náčiní, pokud jste si tedy zrovna nevybrali dýni velikosti kola od auta. V tomto případě raději zajděte než do kuchyně pro nástroje do dílny. Ovšem ve většině případů stačí ostrý nůž a pevná lžíce, kterou jen tak neohnete. Pak je také dobré mít fix, kterým si předkreslíte motiv, přímo na dýni. Doporučujeme v obdobném odstínu jako má dýně, abyste moc nemuseli řešit čáry, které nevyříznete úplně přesně.

Nejprve odřízněte vrchní část dýně, který následně bude sloužit jako poklop. Silnou stěnu odřezávejte zešikma, aby víčko pěkně sedělo a nepropadávalo dovnitř. Jakmile máte víčko vyříznuté, přijde na řadu hra se lžící. Měkká vlákna z poklopu odstraňte, stejně pak postupujte uvnitř dýně. Máte-li vnitřní prostor pěkně čistý, přijde na řadu hra na ostří nože. Pomocí tohoto nástroje vyřízněte obličej či jiný motiv. Krátký ostrý nožík v tomto případě poslouží nejlépe.

Zbytky uplatníte v kuchyni

Dužina semena se vyhazovat nemusí. Vyřezané kousky bez silné kůry se dají požít do závinu či na koláč. Příprava je jednoduchá – stačí povařit a rozmačkat, osladit třeba medem a dochutit tak jako štrúdl - skořicí či hřebíčkem.

A dýňová semínka? Ta stačí omýt a usušit. 

Aktuality

Hlíva ústřičná

Rozšířili jsme nabídku o houby. Nyní si můžete objednat např. hlívu ústřičnou! Je pěstována dle zásad ekologického zemědělství s rakouským certifikátem. Vstup do eshopu ZDE. Ilustrační foto.

Citrusy přímo ze Sicílie

Přivezli jsme citrusové plody přímo ze Sicílie. Od certifikovaných pěstitelů máme nyní k dispozici: Citrony  Grepy    Pomeranče - kultivary: pupečný Navel, s hrubou kůrou Bitter, krvavý Moro, polokrvavý Tarocco Mandarinky –kultivar: Tardivo...

Černíkovická zelenina opět reprezentovala české bio v Německu

Tak jsme byli ve čtvtek 11.2.2016 zkontrolovat, jak si stojí naše výrobky na českém národním stánku Ministerstva zemědělství ČR na mezinárodním veletrhu BIOFACH 2016 v Norimberku. Černíkovické beraní rohy mizely poněkud rychle:). V místě, kde se jednou do roka setkává "biobranže" z celého světa...