Hokaido s fazolkami

- 400 g čerstvých fazolek nebo 1 balení zmrazených, 1 velká cibule

- 1 kg omyté dýně hokaido bez semeníku, se slupkou

- 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 3 kuličky nového koření

- smetana ke šlehání nebo sójová smetana dle chuti, kvalitní olej, sůl

- petrželka nebo pažitka, řeřicha, roketa atd. na ozdobení, voda a mořské řasy     

 dle vlastního výběru

Čerstvé fazolky očistěte, zbavte stopky, operte, vložte do osolené vařící vody, po chvilce varu odstraňte pěnu a zvolna vařte cca 1 hod doměkka, zceďte, po prochladnutí pokrájejte na kousky podle obliby. Zmrazené fazolky upravte podle návodu na obalu. Cibuli nadrobno nakrájejte na malé kostky. V hlubší velké pánvi rozehřejte olej, zpěňte na něm cibuli, přidejte dýni, míchejte a restujte asi 3 minuty. Přilijte vařící vodu, promíchejte, přidejte koření a duste do změknutí. Často promíchejte a podle potřeby přilijte vařící vodu. Jakmile dýně změkne a částečně se rozvaří, odstavte, vyjměte koření, omáčku rozmixujte dohlídka, osolte, podle chuti můžete zjemnit smetanou, krátce povařte, délkou varu či přidáním šlehačky nebo horké vody upravte konzistenci dle obliby, vložte fazolky a prohřejte. Podávejte bez přílohy či vařenými bramborami nebo těstovinami, na talíři ozdobte petrželkou a podobně

Aktuality

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...

Zapojte se do KPZ 2017 - nejlepší čas na smlouvy právě nastal

Přímé dodávky zeleniny v rámci komunitou podporovaného zemědělství (KPZ) plánujeme i pro nadcházející sezónu. Pokud jste nás minulém roce podpořili předplacením odběrů, budeme velmi potěšeni, když se podílníky stanete také letos. Pokud jste se zapojit vloni nestihli, neváhejte nás...