Fazolky v bílé omáčce

Zelené či žluté fazolové lusky v bílé omáčce patří ke klasice. Jejich příprava není nijak složitá. A těm, kdo tvrdí, že jim nechutnají, je udělejte pikantnější, anebo ještě lépe - vůbec jim je nedávejte a pochutejte si na nich s těmi, kdo na ně nedají dopustit.

Potřebujeme:

  • tři až čtyři hrsti fazolek
  • cibule
  • česnek (1-3 stroužky)
  • tuk na smažení
  • moku hladkou asi 1-2 lžíce
  • 1 dcl smetany
  • citron nebo ocet
  • cukr dle chuti
  • sůl
  • pepř
  • kopr či jiné bylinky (nemusí být)

Fazolové lusky omyjeme, odstraníme řapíky, případně i špičky a podélná vlákna. Nakrájíme na kousky cca 1-2 centimetry dlouhé. Na tuku osmažíme najemno okrájenou cibulku, přidáme fazolky a orestujeme. Zeleninu zaprášíme hladnou moukou a promícháme, ještě chvilku smažíme. Poté vše zalijeme 0,3 dcl vody a necháme podusit, až fazolky změknou. Dle potřeby vodu doléváme. Před dokončením osolíme, opepříme, osladíme a dolijeme smetanou. Nakonec přidáme česnek a bylinky, případně přikyselíme citronem nebo octem.

Podáváme s brambory a volským okem. 


Aktuality

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...

Zapojte se do KPZ 2017 - nejlepší čas na smlouvy právě nastal

Přímé dodávky zeleniny v rámci komunitou podporovaného zemědělství (KPZ) plánujeme i pro nadcházející sezónu. Pokud jste nás minulém roce podpořili předplacením odběrů, budeme velmi potěšeni, když se podílníky stanete také letos. Pokud jste se zapojit vloni nestihli, neváhejte nás...