Biobedýnky

Biobedýnky od 31.7.2017

Na polích a v sadech nám to pěkně zraje. Tuzemské a hlavně naše produkty proto našim bedýnkám dominují.  Zeleninová bedýnka složení: brambory, cibule, česnek, cuketa, rajče, okurky nakládačky, dýně hokaido, červená řepa   velká 599,- střední 439,- malá 319,- ...

Biobedýnky od 26. týdne: české brambory, meruňky a třešně

Zeleninová bedýnka složení: české nové brambory, cibule, mrkev, pastiňák, cuketa, okurka, rajčata, salát ledový, červená řepa   velká 599,- střední 439,- malá 319,-      XL bedýnka na dotaz  Kombinovaná biobedýnka složení: české nové brambory,...

Černíkovické biobedýnky od 24. týdne

Zeleninová bedýnka složení: nové brambory, cibule, karotka, pastiňák, cuketa, zelí, rajčata, zelí, salát hlávkový  (v 10 kg + brokolice) velká 599,- střední 439,- malá 319,-      XL bedýnka na dotaz  Kombinovaná biobedýnka složení: nové...

recepty

Drobenková buchta s rebarborou (nebo jiným ovocem)

Rychlá buchta nebo koláč, který lze variovat dle sezónní nabídky. V tuto chvíli je na zahrádkách čerstvá rebarbora, tak proč nesáhnout právě pro ni. Potřebujeme: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 2 vejce 1 hrnek mléka 150 g másla (nebo tuku na pečení) 1 skořicový cukr 1 prášek do...

Ředkvičkový salát

Ředkvičky a jaro - to jde zkrátka dohromady. A když přidáte salát a čerstvou cibulku, budete se olizovat. Na ředkvičkový salát budete potřebovat: 1 menší hlávkový salát 8 středně velkých ředkviček 1 jarní cibulku Zálivku vyrobíme z: 2 lžiček hořčice 2 lžic olivového oleje 4 lžic...

Zapečený květák se sýrovou krustou

Květák nemusí být jenom smažený v trojobalu! Vězte, že si pochutnáte a ještě budete mít méně, práce, když jej zapečete v troubě. Potřebujeme: 1 květák 2 vejce ½ hrníčku mléka 3 – 4 lžíce hladké mouky 150 g strouhaného sýra 1 lžíci másla koření: sůl, pepř, špetka nastrouhaného...

Dušená kapusta

Dušená kapusta je vhodná jako příloha k masu. Chutná i se smažným vejcem. Podáváme s vařeným bramborem. Potřebujeme: 1 kapustu 1 cibuli 2 stroužky česneku 1 žíci sádla (nebo olej) sůl, pepř hladkou mouku na zaprášení Nejprve si připravíme kapustu. Nakrájíme ji na proužky, propereme pod...

Smažená vajíčka s čerstvou petrželkou

Potřebujete: 1 cibuli kousek slaniny 4 vejce přepuštěné máslo nebo máslo petrželku Na pánvičce rozpustíme přepuštěné máslo, na kterém osmažíme na kousky nakrájenou cibulku a slaninu. Poté přidáme předem v misce rozšlehaná vajíčka. Tepelně upravujeme do konzistence, kterou máte rádi. Na...

Růžové špagety

Špagety nemusí být rozhodně nudné jídlo.  Zkuste je obarvit narůžovo. Máte dvě možnosti, jak to udělat: A) nasadit všem stolovníkům růžové brýle (to se moc nevyplácí) B) použít při přípravě pokrmu červenou řepu Potřebujeme: 1 balíček špaget dle vlastního výběru 2 červené řepy 200 g sýru...

Dýně Hokkaidó zapečená se sýrem niva

Potřebujeme: 1 dýně Hokaido 2 cibule 8 stroužků česneku sýr niva 150 – 200 g olivový olej koření ratattouille bílý jogurt Dýni pečlivě omyjte, protože se neloupe. Rozkrojte ji, vydlabejte semínka a nakrájet na měsíčky. Oloupejte cibuli a česnek. Dýni vložte do pekáče nebo zapékací...

Brynzové dušené papriky

Potřebujeme: 3 stroužky česneku 8 - 9 ks paprik 3 lžíce oleje 200 g brynzy 2 lžíce nasekané petrželky nebo bazalky Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka nebo na plátečky. Na rozehřátý olej dáme rozetřený česnek a papriky, podle chuti osolíme a přikryté...

Zálivky na saláty

Není salát jako salát - zkuste netradiční zálivky a budete mile překvapeni. Základní zálivka 100 ml oleje dvě velké lžíce dobrého vinného octa sůl a pepř podle chuti Lze přidat jakékoli další aromatické složky podle chuti - čerstvé nebo sušené bylinky, med, hořčice a pod. Inspirovat se můžete...

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina - to je opravdové léto. Zkuste si udělat domácí. Potřebujete: 400 g jahod  5 lžic cukru 1 puding za studena 1 malá šlehačka   Postup: Jahody nejprve pořádně omyjte a osušte, následně je rozmixujte. Přidejte cukr, pudink, šlehačku a pořádně promíchejte. Vše můžete...

Aktuality

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...

Zapojte se do KPZ 2017 - nejlepší čas na smlouvy právě nastal

Přímé dodávky zeleniny v rámci komunitou podporovaného zemědělství (KPZ) plánujeme i pro nadcházející sezónu. Pokud jste nás minulém roce podpořili předplacením odběrů, budeme velmi potěšeni, když se podílníky stanete také letos. Pokud jste se zapojit vloni nestihli, neváhejte nás...

Dovolená 2016

1. týden v srpnu bude provoz částečně omezen. Závozy do Prahy, Hradce Králové a Pardubic však proběhnou, a to s co nejmenšími změnami. Děkujeme za pochopení. Naši zeleninu Vám doveze Petr Kunc.

Z Černíkovic aktuálně

Jak to právě u nás vypadá? Papriky, okurky, cukety rostou, rajčata dozrávají a lilky také. Plus další sadba na další vlnu sklizně. Pokud nás chcete potkat osobně, vypravte se tuto sobotu 9.7. 2016 na Bioslavnosti do Starého Města pod Sněžníkem. Budeme tam  a čerstvou várkou zeleniny!  

Změny v rozvozech

Milí zákazníci, možná jste již zaznamenali, že došlo k úpravě termínů rozvozů našich biobedýnek. Pondělí máme stále vyhrazeno pro zásobování biozeleninou našich zákazníků žijících v Praze. Zde tedy změna žádná. Ale nově zavážíme do Brna, a to ve středu. Při cestě z jižní Moravy pak...

Sklizeň 2016 začíná

První letošní domácí sklizeň je zde! Začínáme sklízet ředkvičky a hlávkový salát. Pokud si přejete mít úrodu z našeho pole doma pravidelně, zapojte se do "KPZ" a předplaťte si úrodu. Předplacené bedýnky na principu KPZ, tedy komunitou podporované zemědělství Předplaťte si bedýnku a budete ji...

Plán rozvozů po Velikonocích

Rozvozy v týdnu po Velikonocích: Velikonoční pondělí  - máme pomlázku a nezozvážíme úterý  - Praha středa - Hradec Králové a Pardubice další dny dle plánu Přejeme příjemné Velikonoce!

Přijďte za námi na BIO Styl

Chcete se s námi seznámit osobně?  Ve dnech od 18. do 20. března nás budete moci potkat na Výstavišti v Holešovicích v Praze. Na  Festival Evolution a jeho BIO styl připravujeme jednak plnou dodávku chutné zeleniny a ovoce a za další informace o případné možnosti zapojení do naší...

Hlíva ústřičná

Rozšířili jsme nabídku o houby. Nyní si můžete objednat např. hlívu ústřičnou! Je pěstována dle zásad ekologického zemědělství s rakouským certifikátem. Vstup do eshopu ZDE. Ilustrační foto.

Biobedýnky

Bedýnky pro první týden Adventu

Prožijte adventní čas v klidu s našimi biobedýnkami. Překvapení tentokrát nechystáme. Čerstvou podzimní zeleninu přivezeme v týdnu od 30. listopadu do 4. prosince 2015. Pokud se chystáte na vánoční pečení, můžete si v našem e-shopu přiobjednat nejrůznější ořechy. Zeleninová...

48 týden: bedýnky v obvyklém složení

Kladete si otázku, jaká bude letos zima? Naše praprababičky místo dlouhodobých meteopředpovědí sledovali cibuli. Kolik vrstev slupky na sobě měla, tolikrát prý bude zim. Jinými slovy tolikrát napadne sníh a roztaje. Pokud chcete zkusit předpovídat z cibule, máte možnost. Cibule je součástí...

47. týden: Na scéně opět cukety, okurky a řapíkatý celer

Pozor! Ve 47. týdnu se na scénu opět vrací zeleniny, které se letos derou o „druhou šanci“. Do našich biobedýnek se dostávají zástupci podzimní sklizně cuket, okurek a řapíkatého celeru.  V ovocných biobedýnkách se objeví grepy a kiwi. Bedýnky k vám doručíme ve dnech 16. a 18. - 20....

46. týden: Sezona citrusů je zde

Ovocné a kombinované bedýnky doznají ve 46. týdnu roku 2015 změny. Na ekofarmách v jižní Evropě se urodily krásné citrusy - citrony, pomeranče, mandarinky a grepy. A my je pro vás přidáme do bedýnek. Zeleninové a další typy biobedýnek budou obsahovat typicky podzimní druhy...

Biobedýnky pro první listopadový týden

Biobedýnky pro 45. týden roku zůstanou tentokrát bez změny.  Opět se můžete těšit na kořenovou zeleninu, která je nepraná, aby vydržela déle.  Bedýnky s čerstvou biozeleninou a ovocem dovezeme k vám od 2. do 5. listopadu 2015.  Zeleninová bedýnka složení:  brambory,...

Biobedýnky pro 44. týden s kořenovou zeleninou

Hlavní sklizeň kořenové zeleniny je zde. Naše biobedýnky pro 44. týden tedy budou samozřejmě obsahovat mrkev, celer, petržel. Ale k tomu další druhy, bez kteých se v podzimní kuchyni neobejdete. Takže brambory či dýně Hokkaido nebudou chybět ani tentokrát. České ovoce - jablka a hrušky postupně...

K biobedýnkám pro 43. týden lze přiobjednat i halloweenské dýně

Biobedýnky pro 43. týden roku 2015 přivezeme ve dnech 19. - 23. října 2015. Sklizně tzv.: letní zeleniny končí, na řadu přijde v příštích týdnech zelenina kořenová. Nyní se připravujeme, stejně jako děti, na Halloween, neboť naše úroda dýní na dlabání je letos velmi pěkná. Velké dýně se však do...

Biobedýnky pro 42. týden roku budou plné vitamínů

To, to letí! Už zde máme nabídku pro 42. týden roku 2015. Celer, mrkev, červená řepa a také cibule s česnekem - to je to, co potřebujete pro zastrašení bacilů, které by na podzim rády zaútočily. Všechny tyto bojovníky v podobě vitamínů a stopových prvků v té nejpřírodnější podobě přivezeme až k...

Biobedýnky pro 41. týden: tradiční podzimní sortiment a poslední švestky

Biobedýnky ve 41. týdnu roku 2015 budou obsahovat tradiční podzimní sortiment. Objednáváte-li si kombinované nebo ovocné bedýnky, tak vězte, že ty dobré švestky, jsou letos už poslední. Bedýnky doručíme  ve dnech 5. až 9. října 2015. Zima se blíží, takže nabízíme možnost objednat si...

Poslední z cuket a nový mangold - biobedýnky pro 40. týden

Obsah bedýnek se pomalu proměňuje. Rajčata už přestala plodit, vezeme vám jedny z posledních letošních cuket. Přidáme čerstvý mangold a samozřejmě máme také dýně.  Zeleninu rozvážíme ve 40. týdnu roku ve dnech 29. září až 2. října 2015. Zeleninová bedýnka složení: mrkev, brambory,...

Biobedýnky

Biobedýnky od 31.7.2017

Na polích a v sadech nám to pěkně zraje. Tuzemské a hlavně naše produkty proto našim bedýnkám dominují.  Zeleninová bedýnka složení: brambory, cibule, česnek, cuketa, rajče, okurky nakládačky, dýně hokaido, červená řepa   velká 599,- střední 439,- malá 319,- ...

Biobedýnky od 26. týdne: české brambory, meruňky a třešně

Zeleninová bedýnka složení: české nové brambory, cibule, mrkev, pastiňák, cuketa, okurka, rajčata, salát ledový, červená řepa   velká 599,- střední 439,- malá 319,-      XL bedýnka na dotaz  Kombinovaná biobedýnka složení: české nové brambory,...

Černíkovické biobedýnky od 24. týdne

Zeleninová bedýnka složení: nové brambory, cibule, karotka, pastiňák, cuketa, zelí, rajčata, zelí, salát hlávkový  (v 10 kg + brokolice) velká 599,- střední 439,- malá 319,-      XL bedýnka na dotaz  Kombinovaná biobedýnka složení: nové...

Biobedýnky od 22. týdne budou s novými bramborami

V Čechách ani na Moravě nové brambory v biokvalitě ještě nejsou, a tak jsme je pro vás dovezli z Itálie. Věříme, že si na nich pochutnáte stejně jako na domácích.  Zeleninová bedýnka složení: nové brambory, cibule, mrkev, pastinak, cuketa, zelí špičaté,  kedlubna, okurka...

Biobedýnky od 20. týdne: Tentokrát máme pro vás salátovky i rajčata

Pokud chcete mít dodávky čerstvé čeníkovické zeleniny pro celou sezonu, je nejvyšší čas se zapojit do KPZ (systém komunitou podporovaného zemědělství). Více informací naleznete ZDE. Pro zájemce o tento způsob distribuce zeleniny přímo od sedláka – kontaktujete telefonicky Miloše Kurku, tel.:...

Biobedýnky od 18.týdne s ředkvičkami a kedlubnami

Černíkovické biobedýnky se ojarňují. Už je to tak. Do bedýnek od 18. týdne patří ředkvičky a kedlubny. Můžete si tedy udělat třeba jarní ředkvičkový salát, nebo jen tak nakrájet kedlubnu na tenké plátky na čerstvý máslem namazaný chléb. Stačí trochu osolit a výborná svačina je hotova. Pokud chcete...

Složení biobedýnek od 15. týdne roku 2017

Od 15 . týdne roku 2017 se můžete těšit na bedýnky ve složení:  Zeleninová bedýnka složení:brambory, cibule, mrkev, petržel, celer, cuketa, květák, č. řepa, kedlubna (v 10 kg + brokolice) velká 599,- střední 439,- malá 319,-      XL bedýnka na...

Biobedýnky pro 12. týden: Brokolice, květák i kedlubny

  Tucet týdnů z roku 2017  je již za námi. Ale naše biobedýnky tuctové nejsou. Naleznete v nich řadu druhů zeleniny a základní druhy ovoce, vše v biokvalitě. Zeleninová bedýnka složení: brambory, cibule, mrkev, petržel, celer, kapusta, cuketa, brokolice, květák,...

Biobedýnky pro 11. týden s kapustou

Zeleninová bedýnka složení: brambory, cibule, mrkev, petržel, celer, kapusta, cuketa, kedlubna, červená řepa, petržel kadeřávek  (v 10 kg + kapusta, špenát) velká 599,- střední 439,- malá 319,-      XL bedýnka na dotaz  Kombinovaná...

Biobedýnky pro 10. týden: Brokolice a petržel kadeřávek

Zeleninová bedýnka složení: brambory, cibule, mrkev, petržel, celer, květák, brokolice, kedlubna, červená řepa, petržel kadeřávek  (v 10 kg + kapusta, špenát) velká 599,- střední 439,- malá 319,-      XL bedýnka na dotaz  Kombinovaná...

Aktuality

Dovolená

Vážení zákazníci, jsme rádi za vaši přízeń v těchto letních dnech, ale vězte, že i my musíme někdy odpočívat. Z důvodu dovolené bude provoz v Zahradě Černíkovice od  24. do 30. 7. 2017 omezen. Děkujeme za pochopení. Od 31.7. jsme zpět a plni energie. Hezké prázdniny přeje i Vám Miloš...

Veselé Velikonoce

Milí zákazníci,  Velikonoce 2017 nám opět pohnou se závozy. V 16. týdnu přivezeme biobedýnky do Prahy a okolí v úterý, ve středu pak dostanou naše zboží obyvatelé Hradce Králové a Pardubic.  Pohodové prožití Velikonoce přeje Miloš Kurka a Zahrada Černíkovice. Jak obarvit vejce v...

Zapojte se do KPZ 2017 - nejlepší čas na smlouvy právě nastal

Přímé dodávky zeleniny v rámci komunitou podporovaného zemědělství (KPZ) plánujeme i pro nadcházející sezónu. Pokud jste nás minulém roce podpořili předplacením odběrů, budeme velmi potěšeni, když se podílníky stanete také letos. Pokud jste se zapojit vloni nestihli, neváhejte nás...